Aanwezigheidsvergunning speelautomaten

Wij leveren al jarenlang gokkasten, spelkasten en andere soorten speelautomaten aan horecagelegenheden door heel Nederland. Als u een gokkast wilt exploiteren, heeft u uiteraard wel een vergunning nodig van de gemeente. Deze vergunning bestaat uit de exploitatievergunning en de aanwezigheidsvergunning. Beide vergunningen kunt u vaak met één formulier aanvragen.

De reden voor deze vergunningen is omdat de wetten nu scherper dan vroeger zijn, er wordt nu bijvoorbeeld gekeken naar:

  • Het maximale verlies per uur
  • De maximum prijs per spel
  • De minimum speelduur
  • De maximale prijs die mag vallen

Daarnaast zijn er allerlei eisen gesteld ter bescherming van de speler zodat de kans op verslaving laag blijft. Ook wordt er daarom onderscheid gemaakt tussen hoogdrempelig en laagdrempelig, dit betekent het verschil tussen personen boven de 18 jaar en personen onder de 18 jaar. Gokautomaten mogen in Nederland alleen worden geplaatst in de hoogdrempelige horeca.

Wanneer kom je in aanmerking voor een vergunning?

Aanwezigheidsvergunning gokkasten

Om in aanmerking te komen voor een aanwezigheidsvergunning, moet uw gokautomaat onder andere gecontroleerd zijn door onafhankelijke experts. Zo kunnen spelers erop vertrouwen dat ze een eerlijke kans hebben om te winnen als ze spelen op het gokautomaat. Ook moeten de wettelijke vereisten omtrent het maximale uurverlies door de gokautomaten worden nageleefd.

Meer informatie over een aanwezigheidsvergunning? Neem dan nu contact op met Drechtsteden speelautomaten, dan kijken wij wat we voor u kunnen betekenen.

Contactformulier

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)